Chocolate Lava Puding Airfryer
Chocolate Lava Puding Airfryer
By Kak Wan @ Resipicitarasawan
Bahan-bahan
130 ml UHT Whipping Cream
110 gm Chocolate Hitam cair
50 gm Chocolate Hazelnut paste
2 sudu besar Tepung Jagung
2 sudu besar Serbuk Koko
2 sudu besar Susu pekat manis
Bahan-bahan
130 ml UHT Whipping Cream
110 gm Chocolate Hitam cair
50 gm Chocolate Hazelnut paste
2 sudu besar Tepung Jagung
2 sudu besar Serbuk Koko
2 sudu besar Susu pekat manis
Penyediaan :
- Satukan semua bahan dan whisk hingga sebati.
- Tuang ke dalam bekas tahan panas.
- Isikan air panas di dalam bekas Airfyer.
- Letak bekas puding di dalamnya.
- Bakar pada suhu 190C selama 20 minit.
- Sejukkan dan hias dengan whipping cream dan buahan yang di sukai.
- Boleh terus di hidang atau di dinginkan dalam peti sejuk.
Chocolate Lava Puding Airfryer
No comments:
Post a Comment