By Kak Wan @ Resipicitarasawan
Bahan-Bahan
1 cawan sagu kecil
1 cawan jus bunga telang
3 sudu besar gula
1/4 cawan LACTEL Vanilla Yogurt
1 putih telur, putar kental
Cara-cara :
- Siram sagu dengan air, toskan.
- Gaul bersama gula dan jus Telang.
- Kukus selama 20 minit hingga sagu jernih.
- Angkat dan gaul dengan LACTEL Vanilla Yogurt dan putih telur.
- Masukkan 3/4 penuh ke dalam gelas dessert.
Bahan Sos Kastard Yogurt
1 cawan susu cair
1/4 cawan LACTEL Vanilla Yogurt
3 sudu besar susu pekat
2 sudu kecil tepung kastard
1 sudu besar tepung beras
1/4 sudu kecil garam
Cara-cara :
- Satukan semua bahan sos dan tapis ke dalam periuk.
- Masak dengan api perlahan hingga sos hampir pekat.
- Tuang ke atas sagu.
Puding Sagu Bersos Kastard Yogurt