Tangerin Crinkle Cookies


Tangerin Crinkle Cookies
By Kak Wan @ Resipicitarasawan

Bahan-bahan
200 gm tepung gandum
50 gm kelapa kering
100 gm gula caster
5 gm baking powder
80 ml minyak jagung / mentega cair
2 biji telur A, kocok ringan
20 ml susu cair
1/4 sudu teh garam
1 sudu besar jus Tangerin 
1 sudu besar orange emulco

Gula Caster dan Gula Icing untuk salutan
Cara-cara :
  1. Satukan tepung, kelapa, gula, baking power, gaul rata.
  2. Masukkan telur dan minyak, gaul hingga menjadi doh yang melekit.
  3. Sapu jari dengan minyak, ambil sedikit adunan dan gentel bulat.
  4. Letak gula caster dan gula icing ke dalam mangkuk berasingan.
  5. Gulingkan doh ke dalam gula caster, kemudian ke dalam gula icing.
  6. Susun di atas loyang yang di alas baking paper.
  7. Simpan dalam peti sejuk selama 30-45 min.
  8. Panaskan oven pada suhu 150�C.
  9. Bakar selama 15-20 minit.
  10. Bila biskut telah sejuk, simpan dalam bekas kedap udara.

Tangerin Crinkle Cookies